Hans Alders gastspreker tijdens volgende Energy Transition Debate

03 mei 2013

Op maandag 13 mei tussen 12:30 en 14:00 uur houdt de Energy Academy Europe weer een Energy Transition Debate. Tijdens deze bijeenkomst zal voorzitter van EnergieNed en voormalig minister Hans Alders als gastspreker optreden. Onder de naam 'Towards a low-carbon energy supply in 2050', biedt Alders de aanwezigen een perspectief op de ontwikkeling richting een duurzame energiemarkt in 2050.

Na zijn periode als minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu tijdens het Kabinet Lubbers-3 en een functie bij het United Nations Environment Programme, werd Alders benoemd als Commissaris voor de Koningin voor de provincie Groningen (1996-2007). In 2008 werd de heer Alders voorzitter van de Taskforce biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen, opgezet door het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij.

De Energy Transition Debates worden georganiseerd door de Energy Academy Europe om geïnteresseerde studenten en docenten meer specialistische kennis te geven over de energie sector en de ontwikkelingen daarbinnen.

Registratie voor het debate is verplicht en kan via http://www.energyacademy.org/transition-debate

Nieuwsarchief