Grunniger Power verwacht veel aanmeldingen

28 mrt 2011

Energiecooperatie Grunneger Power wordt volgens bestuursleden Frans Stokman en Rob Aptroot een succes. De coöperatie, die consumenten wil overhalen over te gaan op zonnepanelen, hoopt minimaal vijfduizend leden binnen te halen. Volgens Grunneger Power kunnen zonnepanelen nu financieel uit en is het daarom mogelijk om gezamenlijk betere tarieven af te spreken en stroom met andere te delen. Dat kan volgens het duo het beste via een coöperatie zonder winstoogmerk.

Grunneger Power wil Stadjers die ruimte hebben voor panelen een aanspreken aanbod doen. De coöperatie is er voor iedereen, benadrukken de bestuursleden. Grunneger Power wil alleen in stroom handelen die geproduceerd is in Groningen.

Naast consumenten wil Grunneger Power ook de gemeente aanspreken om de realisering van de panelen mogelijk te maken. De cooperatie wil op de daken van openbare en private gebouwen panelen plaatsen om een statement te maken. Volgens Stokman en Aptroot kan de stad profiteren van deze duurzame vorm van energieproductie.

Grunneger Power start op 31 maart met de ledenwerving

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief