Groninger bedrijven gaan collectief over op groene stroom

25 aug 2009

Het Overleg Bedrijvenparken Groningen (2OBG) ondertekent op 26 augustus 2009 in Hampshire Hotel Plaza Groningen een samenwerkingsovereenkomst met Nuon voor het collectief inkopen van elektriciteit en gas voor de bedrijven in de gemeente Groningen.
De samenwerking tussen het OBG en Nuon behelst o.a. het inkopen van groene stroom, die grotendeels opgewekt wordt met Nederlandse wind. Daarmee levert het bedrijfsleven een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente Groningen om in 2025 energieneutraal te zijn.

Naast de besparing op de inkoop van energie biedt de samenwerkingsovereenkomst een totaalpakket aan mogelijkheden voor bedrijven om energie te besparen en subsidies te verkrijgen.

De collectieve inkoop van energie is een onderdeel van het project Energiemanagement, een initiatief van de gezamenlijk bedrijvenverenigingen en de gemeente Groningen. Doel van dit project is ondernemers te ondersteunen in het opzetten van energiemanagement. Eerder werden al controles van de energiefacturen en energiescans uitgevoerd.
Nieuwsarchief