Groningen krijgt uniek centrum voor energierecht

14 nov 2007

De Rijksuniversiteit Groningen (2RuG) krijgt het eerste centrum voor energierecht van Nederland, het Centre of Energy Law. Het centrum onderzoekt welke gevolgen ontwikkelingen in de energiesector hebben voor de wet- en regelgeving. Dat maakte de universiteit woensdag bekend. Het onderzoekscentrum maakt deel uit van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Eén van de eerste onderzoeken van het centrum richt zich op de juridische aspecten van ondergrondse opslag van CO2. Verder houden de in totaal 25 wetenschappers van het Centre of Energy Law zich bezig met de wettelijke gevolgen van de liberalisering van de Nederlandse en Europese energiemarkten. Ook de fiscale en financiële aspecten van productie en levering van energie zijn onderwerp van onderzoek. 

De RuG heeft eerder al het thema ‘energie’ aangewezen als één van de speerpunten van onderwijs en onderzoek. Het algemene energieonderzoek dat binnen de universiteit wordt verricht wordt gebundeld door het Energy Delta Research Centre; het wetenschappelijke onderzoek dat te maken heeft met energie én recht wordt gecoördineerd door het Centre of Energy Law.

Nieuwsarchief