Groningen deelt kennis op gebied duurzame mobiliteit

10 mrt 2009

Verkeerskundigen van de gemeente Groningen ontmoeten dertig collega’s uit Roemenië, Griekenland, Italië, Macedonië en Servië tijdens een congres over duurzame mobiliteit. Het congres is een van de onderdelen van het programma Transpower dat is opgezet om de kennis van nieuwe EU-landen op het gebied van duurzame mobiliteit te bevorderen. Groningen en Graz vervullen in dit programma een centrale rol als voorbeeldsteden. 

Met duurzame mobiliteit wordt onder meer investeren in OV en fietsverkeer bedoeld. Maar ook handiger omgaan met bestaande infrastructuur, het beter vermarkten van de fiets en het overnemen van goede voorbeelden vallen onder het begrip duurzame mobiliteit. Net als het toenemend gebruik van P+R-locaties in combinatie met hoogwaardig openbaar vervoer, het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer en het gebruik van dynamische verkeerssystemen.

Samenwerking en integraal werken staan centraal tijdens dit driedaagse congres. De samenwerking tussen gemeente, provincie en Regio Groningen-Assen in projecten als Zuidelijke Ringweg en de Regiotram komt onder meer aan de orde. Net als de de organisatie en communicatie rond integraal werken. Ook staat een fietstocht langs verschillende fietsprojecten op het programma.

Het door de EU gefinancierde Transpower-project  is gestart in 2006 en heeft een looptijd van drie jaar. Dit project is bedoeld de kennisachterstand van nieuwe en oudere EU-lidstaten als Roemenië, Griekenland, Italië, Macedonië en Servië op het gebied van duurzame mobiliteit te verkleinen. Het project, dat wordt begeleidt door een Duits projectteam, is gestart in augustus 2006 en heeft een looptijd van drie jaar.

Nieuwsarchief