Groningen bundelt krachten duurzame mobiliteit met Energy Expo

18 apr 2012

Groningen heeft sinds kort een Energy Expo waar bezoekers zich kunnen laten informeren over duurzame mobiliteit. In de expo is het mogelijk om een ritje maken op een Segway of in diverse duurzame wagens of in een rijsimulator te leren zo duurzaam mogelijk te rijden. Het centrum is opgezet door partijen die zich bezighouden met duurzame mobiliteit.

De Energy Expo is opgericht om alle initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit met elkaar te verbinden en deze markt hierdoor een boost te geven.  ‘Je moet daarbij niet alleen denken aan de toename van de verkoop van schone auto’s, scooters en elektrische fietsen, maar zeker ook aan het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer en het nieuwe werken’, aldus oprichter Mario Sabel.

'De bezoekers van het centrum kunnen op alle gebieden van duurzame mobiliteit onafhankelijk advies krijgen. Energy Expo heeft daarvoor de kennis, het netwerk en de middelen in huis,' zegt Sabel.

Stichting Energy Expo heeft een groot aantal partners. Naast voertuigdealers zijn ook  overheden, een verzekeraar, brancheverenigingen, organisaties die het nieuwe werken promoten en kennisinstellingen betrokken. De gemeenschappelijke deler van alle partijen is duurzame mobiliteit; hun gezamenlijke doel is het versnellen van de transitie hier naartoe.

Het centrum is te bezoeken aan de Stettinweg 22 in Groningen.

Bron: www.energyexpo.nl

Nieuwsarchief