Groningen Seaports en Seaports Xperience Center sponsoren Solar Team Groningen

22 apr 2010

Het Groninger Solar Team heeft twee hoofdsponsors binnengehaald: Seaports Xperience Center en Groningen Seaports gaan een gedeeld hoofdsponsorschap aan. Deze zomer vaart het Solar Team Groningen weer op de Frisian Solar Challenge, de race voor boten op duurzame (zonne)energie. Van 4 tot en met 10 juli leggen de zonneboten het parcours van de Friese Elfstedentocht af.

Groningen komt bij de race uit met twee boten, een in de A-Klasse en een in de Topklasse. De organisatie van de Frisian Solar Challenge 2010 verwacht meer dan vijftig deelnemers, met onder meer aanmeldingen uit Brazili├ź, Polen, Duitsland en de Verenigde Staten. De Groningse deelname aan de zonnebotenrace is een samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, het Praedinius
Gymnasium en het Noorderpoortcollege. Studenten/leerlingen en hun begeleiders werken er hard aan om de twee solarboten optimaal uit te rusten voor tweemaal winst.

Tijdens de eerste twee edities van de Frisian Solar Challenge wist Groningen de eerste prijs in de A-Klasse binnen te slepen. Dit jaar doet Groningen voor het eerst mee in de Topklasse en gaat hierbij ook uit van de eerste plek op het podium. Hierbij moet wel de belangrijkste concurrent TU Delft verslagen worden.

Het Solar Team Groningen is erg blij met de twee hoofdsponsors en ziet daardoor veel mogelijkheden om nog meer innovatie toe te passen aan de deelnemende boten. Er is echter nog meer hulp nodig om goed voorbereid aan de start te staan. Geïnteresseerde bedrijven zijn dan ook van harte welkom om zich aan het project te verbinden.

Bron: Groninger Internet Courant

Nieuwsarchief