Groene Provincietoer Jolande Sap start in Groningen

17 mei 2011

Vrijdagmiddag 20 mei komen vier Tweede Kamerleden van GroenLinks naar de stad Groningen: fractievoorzitter Jolande Sap, Mariko Peters, Bruno Braakhuis en Ineke van Gent. Dit doen zij in het kader van 'Jolande's Groene Provincietoer' die a.s. vrijdag van start gaat in Groningen. Het gezelschap gaat die dag onder andere langs bij ‘groen’ FC Groningen en krijgt een rondleiding in de Energy Valley regio.

Jolande Sap bezoekt tot de zomer van 2012 elke maand een provincie, op zoek naar de verhalen van groene ondernemers. Ze wordt bij haar zoektocht vergezeld door lokale GroenLinks politici en Kamerleden. De provinciebezoeken worden afgesloten met een politieke talkshow ‘Borrelen met Sap’. Tijdens deze politieke talkshow in de Stadsschouwburg gaan ze in gesprek met leden van GroenLinks Groningen. Ook wethouder Karin Dekker en de Groningse fractievoorzitter Mattias Gijsbertsen doen mee. Aanstaande vrijdag dus in de Foyer van de Stadsschouwburg Groningen van 16.30 tot ca. 18.00 uur.

Onder leiding van RTV Noord presentatrice Cunera van Selm komen verschillende actuele onderwerpen aan bod, zoals regionale economie en cultuur, krimp, de linksheid van GroenLinks, defensie, ontwikkelingen in het Midden Oosten en het gekozen staatshoofd. ‘Borrelen met Sap' wordt afgesloten met een hapje en drankje tot ca. 18.45 uur.
Opgave voor het politiek café is gewenst. Dit kan via een formulier op www.groenlinksgroningen.nl

Nieuwsarchief