Groen Gas in Groningen tijdens Europa Kijkdagen

04 mei 2012

Wilt u meer weten over groen gas? Kom dan tijdens de Europa Kijkdagen op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei naar Het Gasfornuis op het Ciboga-terrein in Groningen. Daar laten Attero, Enexis, Omrin en Suiker Unie zien hoe groen gas wordt gemaakt, er wordt een competitie groen gas produceren onder basisschoolkinderen gehouden, vertelt de Hanze Racing Division alles over hun racewagen op groen gas en kunnen kinderen pannenkoeken bakken op groen gas.

Tevens is er de mogelijkheid om een rondje proef te rijden in een groen gas auto, kunt u zien hoe een opslagtank eruit ziet en is er zelfs een maand lang gratis rijden in een groen gas auto winnen beschikbaar gesteld door Century Autogroep met een tankpas van Orangegas. 

Maar er is nog meer te doen in en rondom het Gasfornuis: op vrijdag komt radiozender SimoneFM met haar bus langs om vanaf het terrein een live-uitzending te verzorgen, en op zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur verzorgen zangers Alina en Frank een optreden.

Bovendien wordt er die dag ook de Ommelandermarkt gehouden met streekproducten van boeren en ondernemers in de regio.

Kortom: komt allen op vrijdag 11 of zaterdag 12 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur naar Het Gasfornuis op het Groninger Ciboga-terrein (ten oosten van het Boterdiep, vlakbij de binnenstad) en beleef groen gas!

 

Nieuwsarchief