Green Planet weer een stap dichter bij realisatie

06 mei 2011

Op donderdag 4 mei heeft de Raad van State een uitspraak gedaan waarmee de ontwikkeling van Green Planet in Pesse een forse stap richting realisatie kan zetten. De stichting Energy Valley is bijzonder verheugd dat de realisatie van Green Planet weer een stap dichterbij is gekomen.

Naar verwachting kan de bouw van dit unieke Multi-fuel tankstation nog dit jaar starten. De Raad van State heeft geoordeeld dat de bezwaren aangedragen door enkele omwonenden ongegrond zijn en dat daarmee de bestemmingsplanwijziging van de gemeente Hoogeveen onherroepelijk is geworden.

Parallel aan deze ontwikkeling verloopt de ontwikkeling van de Groen Gas Hub in Wijster. Er wordt geprobeerd deze te koppelen aan Green Planet, waarmee Green Planet het eerste tankstation zal zijn waar fysiek groen gas te verkrijgen is. Voor deze verbinding die Attero koppelt aan de aardgasinfrastructuur is de inzet van door de provincie Drenthe bij het Rijk aangevraagde FES middelen noodzakelijk.

Green Planet zal verrijzen langs de A28 bij Pesse en is een Multi-fuel tankstation waar alle duurzame en transitiebrandstoffen worden aangeboden.

Nieuwsarchief