Goed eerste halfjaar voor Gasunie

25 jul 2013

Gastransportbedrijf Gasunie uit Groningen heeft in de eerste helft van 2013 een winst geboekt van 214 miljoen euro. Door de relatief lange en koude winter werd er aanzienlijk meer gas getransporteerd, zo meldt de Groninger Internet Courant.

In het eerste halfjaar transporteerde Gasunie 632 kWh gas door de Nederlandse leidingen: 13 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Een groot deel van dat gas werd afgenomen door andere Europese landen. Zo bereikte de gasvraag in het Verenigd Koninkrijk een recordhoogte vanwege het aanhoudende koude weer.

Omdat de infrastructuur van Gasunie goed is aangesloten op internationale gasstromen, kan Gasunie een belangrijke bijdrage leveren aan een veilige en stabiele energievoorziening in Nederland en Noordwest-Europa, zegt CEO Paul van Gelder. ‘Het illustreert hoezeer ons land zich dankzij investeringen in de gasrotonde manifesteert als sterk internationaal logistiek gascentrum.’

Op basis van de huidige inzichten verwacht Gasunie voor geheel 2013 opbrengsten van circa 1,5 miljard euro en een resultaat na belasting uit reguliere operationele activiteiten in lijn met het resultaat over 2012.

Bron: Groninger Internet Courant

Nieuwsarchief