Gemeente Assen presenteert energiepotentiekaart

05 dec 2012

De gemeente Assen presenteert op 6 december de energiepotentiekaart. De kaart is een voor Nederland nieuw instrument en laat zien waar kansen liggen voor het opwekken van duurzame energie. Op de expositie ‘Jouw perspectief’ in het stadhuis is een aantal varianten voor het opwekken van duurzame energie zichtbaar gemaakt.

Met de energiepotentiekaart zijn voor de gehele gemeente Assen de mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie inzichtelijk gemaakt. Het gaat daarbij onder andere om geothermie en windenergie. Op de kaart zijn verschillende plaatsen te zien waar het gebruik van aardwarmte rendabel kan zijn. De energiepotentiekaart is bedoeld om ondernemers te stimuleren zo veel mogelijk van de aanwezige duurzame mogelijkheden gebruik te maken. De kaart is opgenomen in de Bosatlas van de Energie die onlangs is uitgekomen.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn aan de slag gegaan met het aspect energie voor de gemeente Assen. Zij laten zien wat de ruimtelijke gevolgen zijn van diverse vormen van energieopwekking. Het kan dan gaan om windmolens op een bedrijventerrein of een woonwijk die in zijn geheel van zonnepanelen is voorzien. Zij maken daarbij gebruik van de energiepotentiekaart.

 

Nieuwsarchief