Gedeputeerde opent eerste groengas-pomp in de Noordoostpolder

29 apr 2011

Op 28 april is het eerste groengas-vulpunt in de Noordoostpolder feestelijk geopend door gedeputeerde van de provincie Flevoland, Anne Bliek.  Het OrangeGas-vulpunt bevindt zich bij het tankstation Tank S van Van Staveren aan de Randweg 18 te Emmeloord.

Na een korte uitleg over hoe het tanken precies in zijn werk gaat, volgde een panelgesprek met gedeputeerde Anne Bliek, wethouder Andries Poppe, tankstation-eigenaar Nico van Staveren en FIAT dealer Tiem Tiems. In dit panelgesprek werden de voordelen van het rijden op groengas benadrukt. "Mede door de inzet van de regering om het rijden op biogas te stimuleren, hebben we hoge verwachtingen. Niet alleen de gemeente Noordoostpolder heeft aangegeven op groengas te gaan rijden,  maar ook verschillende ondernemers uit de regio", aldus Van Staveren. Voor de automobilist zal de belangrijkste reden om op groengas te gaan rijden het feit zijn dat het goedkoper is, merkte Marcel Borger op. Vervolgens werd het vulpunt officieel geopend door het aftanken van een milieu-inspectiewagen van de provincie.

Van Staveren exploiteert al meer dan 60 jaar tankstations in de Noordoostpolder, Flevoland en randgemeenten. Van Staveren heeft een netwerk van ruim 30 tanklocaties zowel mét als zonder shop. Van Staveren is officieel Shell-dealer  en daarmee voeren zij ook op een aantal locaties het Shell merk. Merendeel wordt onder eigen merk TankS geëxploiteerd.

OrangeGas realiseert en exploiteert groengasvulpunten. OrangeGas levert 100% groengas en is hiermee koploper in de markt. OrangeGas heeft eind 2011 een landelijk dekkend netwerk van meer dan 50 groengas tankstations in Nederland en België. Eind 2011 zullen er totaal bijna 100 groengas tankstations in Nederland zijn.

Nieuwsarchief