Gasunie sluit zich aan bij ‘Wereldland Nederland’

21 mei 2013

De Nederlandse Gasunie NV heeft zich aangesloten bij het initiatief ‘Wereldland Nederland’. Door middel van deze campagne wil een aantal grote Nederlandse bedrijven, waaronder ook Albert Heijn, Philips en Heineken, het optimisme in de Nederlandse samenleving terugbrengen. Volgens Gasunie kan Nederland trots zijn op de cruciale rol die ons land in de Europese energievoorziening vervult.

Gasunie-CEO Paul van Gelder: “Wij ondersteunen dit positieve initiatief, omdat we uit ervaring weten dat Nederland in de internationale energiewereld een naam heeft opgebouwd om trots op te zijn. Nederland is de afgelopen jaren de gasmotor van Noordwest Europa geworden, waarbij onze gasinfrastructuur een belangrijke bijdrage levert aan de energievoorziening in de landen om ons heen, zoals Groot-Brittannië en Denemarken. Afgelopen winterperiode hebben we goed kunnen zien dat buitenlandse gasstromen zich steeds vaker een weg vinden door het Nederlandse netwerk. We plukken nu de vruchten van wat wij de afgelopen jaren in Nederland aan internationale aansluitingen hebben opgebouwd.”

Volgens Gasunie is er voor ‘Nederland, aardgasland’ nog altijd genoeg reden voor optimisme en vertrouwen. Nederland manifesteert zich dankzij investeringen in de gasrotonde als sterk internationaal logistiek gascentrum. Daarnaast levert het Groningse gastransportbedrijf met de succesvolle gashandelsplaats TTF en grensoverschrijdende gasinfrastructuur een belangrijke bijdrage aan de goede marktwerking en grensoverschrijdende gashandel in Europa.

Hoewel Nederlanders over het algemeen zeer tevreden zijn over hun persoonlijke situatie, beoordelen zij maatschappelijke, economische en politieke klimaat in Nederland beoordelen ze verre van positief. Wereldland Nederland wil een tegengeluid laten horen; volgens de aangesloten ondernemingen gaat het namelijk helemaal niet zo slecht met Nederland. “We staan op de vijfde plaats van de meest concurrerende economieën ter wereld, zijn thuisland van vooraanstaande multinationals en scoren hoog op de 'lijstjes' ten opzichte van andere landen”, aldus de website van Wereldland Nederland.

Bron: Gasunie

Nieuwsarchief