GP Groot en Stichting DOEN investeren in OrangeGas

24 feb 2012

GP Groot en Stichting DOEN hebben een belang genomen in het bedrijf OrangeGas, dat investeert in een landelijk dekkend netwerk van Groengas tankstations in Nederland. OrangeGas realiseert en exploiteert deze tankstations zelfstandig en in samenwerking met verschillende regionale oliehandelaren en tankstation ondernemers. Daarnaast werd bekend dat Hans Nijland, directeur FC Groningen, toetreedt tot de Raad van Commissarissen van OrangeGas.

GP Groot is werkzaam op het gebied van infrastructuur, inzameling, recycling, brandstoffen en energie. Volgens OrangeGas kunnen beide partijen van elkaar profiteren. Stichting DOEN is onderdeel van de Nationale Postcode Loterij. "OrangeGas vormt een mooie aanvulling op de huidige DOEN portfolio met daarin vele initiatieven op het gebied van verduurzaming of vermindering van het huidige vervoer", aldus het bedrijf.

Hans Nijland, die toetreedt tot de Raad van Commissarissen, liet weten OrangeGas goed te kennen. Het wagenpark van de club rijdt op Groengas en duurzaamheid wordt een belangrijke peiler onder de bedrijfsvoering van de club. “Ik ben toegetreden tot de Raad van Commissarissen van OrangeGas omdat ik het een jong, dynamisch en ondernemend bedrijf vind”, zegt hij. “Als voormalig zelfstandig ondernemer gaat mijn hart dan sneller kloppen. Bovendien is de branche voor mij en FC Groningen heel interessant aangezien één van de kernwaarden van onze club Groen en Duurzaam is.”

OrangeGas realiseert in de loop van 2012 een landelijk dekkend netwerk van meer dan 50 Groengastankstations in Nederland en België.

Nieuwsarchief