Frisian Solar Challenge en Solar Day

28 jun 2010

De Dong Energy Frisian Solar Challenge (FSC) is na twee edities uitgegroeid tot het grootste duurzame evenement in Nederland. De race met voornamelijk jonge deelnemers uit de hele wereld voert langs de traditionele Elfstedenroute. De Solar Challenge wordt elke twee jaar gehouden, ook dit jaar van 4 t/m 10 juli 2010.

Het evenement begint op zondag 4 juli met een attractieve testvaart in de grachten van start en finishplek Leeuwarden. Vervolgens varen de zonneboten in zes dagen langs de Friese elf Steden. De wedstrijd wordt gevaren in drie klassen: een Topklasse en twee Challenge-klasses voor één en tweepersoonsboten.

Op 7 juli tijdens de rustdag van de Dong Energy Frisian Solar Challenge, organiseerd stichting Energy Valley de 'Energy Valley Solar Day' een informele netwerkbijeenkomst met heerlijke barbecue voor haar energieke relaties.

De zonneboten kunnen bezichtigd worden, de etappeprijzen worden uitgereikt en Minister Huizinga zal de felbegeerde Innovatieprijs overhandigen. Stichting Energy Valley biedt de deelnemers van de Frisian Solar Challenge, de vrijwilligers en haar eigen (energie)relaties hierna een heerlijke barbecue aan.

Meer informatie over de Frisian Solar Challenge 2010 zoals: Het laatste nieuws, reglementen, route informatie, deelnemers en sponsoren kunt u vinden op deze website: www.frisiansolarchallenge.nl

Nieuwsarchief