Fors belastingvoordeel voor investeerders in groen gas infrastructuur

17 jan 2011

Ondernemers die investeren in de infrastructuur voor groen gas kunnen vanaf nu gebruikmaken van een fors belastingvoordeel op hun fiscale winst. Dankzij de stichting Energy Valley zijn namelijk het benodigde leidingwerk voor een biogasinstallatie en kleinschalige vergisters opgenomen op de zogeheten EIA en MIA lijsten. Dat zijn lijsten waar alle energie- en milieu-investeringen op staan die in aanmerking komen voor belastingaftrek. Het voordeel kan oplopen tot 10% van de investering.

Begin 2010 is voor de Energy Valley regio een speciale Taskforce Groen Gas in het leven geroepen die zich inzet voor een snellere ontwikkeling van de groen gasproductie. In deze Taskforce zitten vooraanstaande leden van overheid en bedrijfsleven. Namens de Taskforce is bij Agentschap NL het verzoek neergelegd om vergisters en biogasleidingen voor Groen Gas Hubs op te nemen in de lijsten voor investeringsaftrek. Dat verzoek werd in januari 2011 gehonoreerd.

“Het belastingvoordeel is goed nieuws voor de ontwikkeling van duurzame energieproductie”, aldus directeur Gerrit van Werven van de Stichting Energy Valley. “Doordat ondernemers een deel van hun investering terug kunnen krijgen, wordt het aantrekkelijker om biogas en groen gas te produceren en zal hier ook op veel grotere schaal gebruik van worden gemaakt. Dat betekent weer een stap in de transitie naar duurzame energie”, besluit de directeur. 

Nieuwsarchief