FNV wellicht naar rechter voor verkoop BioValue

13 sep 2010

Vakbond FNV Bondgenoten overweegt om via de rechter het Middelburgse bedrijf Delta Energy te dwingen om te onderhandelen over de overname van de fabriek Biovalue in de Eemshaven. Delta Energy maakte in juli bekend de fabriek in de Eemshaven te slopen omdat het niet rendabel genoeg zou zijn. Eveneens zou er geen enkel bedrijf geĆÆnteresseerd zijn in een overname, aldus het bedrijf uit Middelburg.

Onder druk van FNV Bondgenoten en de 26 werknemers van de fabriek heeft Delta Energy zich bereid getoond om met enkele kopers te praten, maar daarna bleef het opvallend rustig in Middelburg.

Volgens FNV Bondgenoten zijn er wel degelijk veel potentiƫle kopers te vinden. Delta Energy zegt dat het niet met andere kopers kan praten omdat SunOil uit Emmen het alleenrecht op de onderhandelingen heeft geclaimd. Daar komt bij dat het bedrijf uit Middelburg volgens FNV Bondgenoten niet wil verkopen omdat de bedrijfsvoering in de soep zou zijn gelopen. BioValue is met een productiecapaciteit van 240 miljoen liter per jaar de grootste fabrikant van biodiesel in Nederland.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief