Enexis laat auto’s rijden op Groen Gas

25 feb 2011

Enexis gaat zijn wagenpark verduurzamen door bedrijfswagens aan te schaffen die rijden op Groen Gas. Ook leaserijders krijgen de mogelijkheid om op deze CO2 neutrale brandstof te rijden. Groen Gas heeft als belangrijkste voordeel dat het schoon is.

Het groene gas wordt ingevoed in de bestaande gasinfrastructuur en kan worden gebruikt voor o.a. verwarming of vervoer (autos, groepsvervoer etc.). In de markt krijgt dit soort brandstof het label groen (aanzienlijk minder CO2 en fijnstof). De ambitie van Enexis voor 2011 is om 50 autos op Groen Gas te laten rijden.

Vanuit maatschappelijk-strategisch perspectief wil Enexis bijdragen aan de energietransitie. In eerste instantie gaat het dan om initiatieven die het terugdringen van de energieconsumptie bevorderen. Zo bestaat er al enige tijd duurzaam opgewekte Groene Stroom. Een nieuwe ontwikkeling is Groen Gas. Daarbij wordt uit ruw biogas (uit rest-biomassa) gas gemaakt. Nadat het op de juiste kwaliteit is gebracht, wordt het Groen Gas genoemd. Dit gas wordt in het leidingnet van Enexis gepompt.

Enexis wil de productie en het gebruik van Groen Gas promoten, aangezien het consumenten bewust maakt van natuurlijke energiebronnen als een echt alternatief. De netbeheerder stimuleert het gebruik van Groen Gas door aanschaf van bedrijfswagens en een aanbod voor leaserijders. Om een overgang naar duurzame mobiliteit te realiseren worden er groen gas certificaten ingezet om daarmee een duurzame brandstof te kunnen benutten en de investeringen in Groen Gas mogelijk te maken.

 

Nieuwsarchief