Energy Internship & Career Plaza: bewezen kansen

03 jun 2011

Onderzoek heeft het aangetoond: direct contact met studenten werkt. Letterlijk, en daarom is er sinds twee jaar het Energy Internship & Career Plaza (EICP) in het Groningse Martniniplaza, dat dit jaar voor de derde keer wordt gehouden tijdens de Energy Delta Convention in november.

Bedrijven ontmoeten er getalenteerde studenten die in grote getale op het evenement afkomen, en de studenten lopen warm voor de energiesector. Dit jaar wordt het EICP gehouden op 23 november.

Ruim 300 studenten kwamen in 2010 op het EICP af, met maar liefst 26 nationaliteiten. Allemaal hbo’ers en wo’ers die zich ofwel oriënteerden op de arbeidsmarkt, ofwel in de laatste fasen van hun studie zaten en op zoek waren naar een stageplek, ofwel net afgestudeerd waren en klaar om carrière te maken. Volgens Elise Kamphuis van hoofdorganisator Rijksuniversiteit Groningen, is de EICP een zeer nuttig en doeltreffend evenement. ‘De meeste energiebedrijven zijn niet erg bekend bij studenten, terwijl ze wel fantastische carrièremogelijkheden bieden. In allerlei toptienen van ideale werkgevers komen praktisch geen energiebedrijven voor. De komende jaren wordt de arbeidsmarkt krapper en de energiesector booming, dus het is zaak voor de bedrijven om zich nu te profileren onder studenten om nu of in de toekomst talent binnen te halen. Op het EICP kunnen energiebedrijven in contact komen met high potentials en ze interesseren voor een stage of baan.’

Het zou de universiteit niet zijn als er na afloop van het EICP niet een kort onderzoek onder de bezoekers werd gehouden, dus kregen zij in 2010 allemaal een online vragenlijst waar niets dan positiefs uit kwam. Zo was niet alleen de opkomst heel divers, tachtig procent van de bezoekers zou het evenement aanraden aan vrienden. Bovendien was 45 procent er na afloop van overtuigd een baan of stageplek bij een van de aanwezige bedrijven te vinden, terwijl een groot aantal van hen daarvoor niet actief was naar werk in de energiesector.

Om het EICP zo interactief mogelijk te maken, kunnen bedrijven niet alleen een stand huren maar er ook voor kiezen om een workshop te verzorgen en eventueel zelfs de Energy Delta Convention te sponsoren. Mogelijkheden genoeg dus om de naamsbekendheid en aantrekkingskracht op talent te vergroten.

Het EICP wordt georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, de stichting Energy Valley en het International Exchange Erasmus Student Network.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden bij Energycareerplaza@rug.nl of contact opnemen met Elise Kamphuis, 050-3637182. Voor meer informatie, zie www.energycareerplaza.nl.

Nieuwsarchief