Energy Delta Convention

09 nov 2009

Een internationaal energiecongres waarbij kennis, markt en overheid elkaar ontmoeten. Dat is de Energy Delta Convention, die dit jaar al weer zijn eerste lustrum viert. Van 16 tot en met 18 november komen mensen uit de energiebranche vanuit de hele wereld naar Martiniplaza in Groningen om met elkaar de nieuwste ontwikkelingen te bespreken, lezingen te bezoeken en cases op te lossen.

Stichting Energy Valley, provincie Groningen, gemeente groningen en gemeente Leeuwarden staan op het Energy Valley Ondernemersplein samen met partijen die in Leeuwarden en Groningen actief zijn op het gebied van duurzame energie als E-kwadraat, Ecomovement, de NHL (2hotspot duurzame energie), drive4electric en Bio Energie Noord.

"De eerste Energy Delta Convention werd vijf jaar geleden gehouden," zegt Bert Wiersema, zakelijk directeur van hoofdorganisator Energy Delta Research Centre (2EDReC). "Het doel was om al het energieonderzoek dat plaatsvond binnen de poorten van de Rijksuniversiteit Groningen, te bundelen. Om dit meer naar buiten te brengen, werd in 2005 de eerste Energy Delta Convention gehouden."
Inmiddels zijn ook de Stichting Energy Valley en NOM bij het evenement betrokken. Het hoofdthema dat centraal staat is al die jaren hetzelfde gebleven: energietransitie.
Met andere woorden: hoe ga je van conventionele energie over naar duurzame energie?

Nieuwsarchief