Energy Board presenteert eerste jaarverslag

11 jun 2013

Met een feestelijke bijeenkomst werd op 2 februari 2012 in de Grote Kerk Alkmaar de Energy Board gepresenteerd. De Energy Board zorgt voor focus op het gebied van duurzaamheid en economie, verbindt partijen, versterkt projecten en enthousiasmeert mensen. In Noord-Holland en het Noordzeekanaalgebied. In dit jaarverslag leest u wat dat in ruim een jaar tijd heeft opgeleverd.

Noord-Holland heeft de beste zaadveredelaars ter wereld. Maar kunnen ze ook zaad ontwikkelen dat behalve de meest smaakvolle tomaat ook een struik van hoogenergetische waarde oplevert? En hoe kunnen we vervolgens uit deze biomassa op de meest efficiënte manier energie halen? Deze vragen worden op dit moment serieus onderzocht. Het is maar één voorbeeld van een interessante cross-over tussen de agribusiness en de duurzame-energiesector. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden die wellicht net zo bijzonder en net zo kansrijk zijn.

Het ontstaan van dit soort inspirerende ideeën is illustratief voor wat de Energy Board teweegbrengt. We brengen partijen bij elkaar die op het eerste gezicht niet elkaars meest logische samenwerkingspartner zijn. Denkend vanuit ieders kennis en kracht, vanuit een vooraf bepaalde focus, ontstaan de mooiste ideeën.

Voor het volledige jaarverslag: http://www.energyboard.nl/855

Nieuwsarchief