Energiedebat in Het Paleis Groningen

05 nov 2012

Op donderdag 8 november 2012 houdt het Informatiebureau van het Europees Parlement een debat over energie. In Het Paleis in Groningen gaan Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA), gedeputeerde Wilma Mansveld (Provincie Groningen), Egbert Brons (CO2NTRAMINE, het platform ter bevordering van duurzame energie in Noord-Nederland) en de stichting Energy Valley met elkaar in discussie.

De regio Noord-Nederland presenteert zichzelf als dé regio voor de opwekking van schone, betrouwbare en innovatieve energie. Dagelijks werken de gemeenten en provincies uit deze regio aan een duurzame en toekomstbestendige energievoorziening. De randvoorwaarden van dit beleid worden grotendeels bepaald door afspraken op het niveau van de Europese Unie, bijvoorbeeld op het gebied van energieprijzen, de opslag van CO2 onder de grond en het bestrijden van klimaatverandering; maatregelen met niet zelden een direct effect op de leefomgeving van de inwoners in deze regio.

Moet de burger in Noord Nederland zich nu opofferen zodat we over 40 jaar nog stroom uit het stopcontact te krijgen? Enkele thema’s die tijdens dit debat worden besproken zijn: de wenselijkheid van windmolens op het land in Noord-Nederland, de levering van energie door particulieren aan een gemeenschappelijk energienetwerk en de Europese energiepolitiek.

Nieuwsarchief