Ekwadraat koopt aandelen Russisch bedrijf

01 jul 2013

Het bezoek van onze Russische partner EF-TEK LLC deze week, resulteert in een participatie van Ekwadraat in het bedrijf. Door deze participatie wordt de samenwerking geïntensiveerd en wordt de positie in de Russische markt verbeterd. Met name door de inbreng van kennis van energiebesparing en biogasprojecten (productie, transport en verwerking) vanuit Ekwadraat kan EF-TEK LLC verder groeien. In Rusland is namelijk een groeiende vraag naar hernieuwbare energie oplossingen.

EF-TEK LLC is een jong ingenieursbureau gericht op engineering en advies voor energiebedrijven en industriële partijen op het gebied van brandstof- en energievoorziening.  Het bedrijf is vijf jaar geleden opgezet door een groep van engineers en heeft inmiddels ruime ervaring in de energie industrie met grootschalige projecten in Rusland, Duitsland, Ver. Arabische Emiraten en Kazachstan. Het bedrijf is volledig in handen van ondernemers en daarmee geheel onafhankelijk. Deze objectiviteit zorgt ervoor dat EF-TEC als onafhankelijk adviseur kan fungeren in Rusland.

EF-TEK LLC begeleidt projecten voor RAO UES of Russia (grootste energieleverancier van Rusland), InterRAO UES, E.ON Russia, Fortum, TGK-2, Siberian Generating Company bij de opzet van nieuwe energiecentrales. In haar vijfjarige bestaan heeft het bedrijf voor meer dan honderd projecten business cases opgezet en rendementsberekeningen uitgevoerd.

Douwe Faber van Ekwadraat verwacht dat met deze deelneming in Rusland de kennis en kunde van Ekwadraat, na China en Spanje, ook in Rusland kan worden afgezet. ‘Deze landen hebben ambities en willen flinke stappen maken bij het realiseren van groene energieprojecten. Wij sluiten graag aan door te delen, te durven en het doen.’

Nieuwsarchief