Eerste duurzame oplaadstation in Nederland wordt onthuld

22 sep 2009

Vanaf maandag 5 oktober kunnen elektrische scooters en fietsen worden opgeladen met door de zon en wind opgewekte elektriciteit. Het eerste duurzame oplaadstation wordt die dag onthuld bij de Hanzehogeschool in Groningen.

Oplaadstations voor elektrische mobiliteit zijn een vrij nieuw verschijnsel. In verschillende steden zijn inmiddels oplaadstations gerealiseerd. Het oplaadstation in Groningen wordt rechtstreeks gevoed met duurzaam opgewekte energie. Dit is uniek.

De projectpartners Nuon, Hanzehogeschool Groningen en gemeente Groningen hebben de handen ineen geslagen en het `Groene Scooterproject' gestart. Het doel van dit project is meer duurzaam aangedreven elektrische scooters op de weg te krijgen om zo de luchtkwaliteit te verbeteren, de lokale economie te versterken en het gebruik van groene energie te bevorderen. En daarmee de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Tijdens een overdekte innovatiebeurs in Groningen krijgt het publiek op 5 oktober de kans om te ontdekken, ervaren en beleven wat elektrisch vervoer is en wat het voor bedrijven kan betekenen. Tijdens het programma zullen de organiserende partijen hun visie op elektrische mobiliteit geven en zal OV-fiets haar nieuwe producten in Groningen introduceren.

Bron: Senternovem

Nieuwsarchief