EMMTEC Industry & Business Park gaat als eerste industriepark in Nederland op biodiesel rijden

31 okt 2007

Emmen, 31 oktober 2007 - EMMTEC Services bv (2dochter van Nuon) te Emmen rijdt vanaf vandaag met een groot deel van haar wagenpark op 100% biodiesel. De biodiesel wordt geproduceerd door Sunoil Biodiesel, gevestigd op het EMMTEC Industry & Business Park. Het tanken vindt plaats bij het nabijgelegen, eerste biodieseltankstation in Noord Nederland. Esso Allesco heeft haar tankstation in Emmen hiervoor omgebouwd.

Een van de speerpunten binnen Energy Valley is duurzame mobilieit en de productie van duurzame brandstoffen. De stichting Energy Valley is dan ook zeer content met deze nieuwe ontwikkeling.

Het wagenpark (2tractoren en vrachtauto’s) wordt door Emmtec Services bv ingezet voor het interne transport van producten voor haar klanten DSM, Teijin Aramid en Diolen (2voorheen allen Akzo). Door het gebruik van biodiesel wordt een eerste stevige aanzet gegeven tot het terugdringen van de CO2  uitstoot op het park.

De Sunoil biodiesel wordt geproduceerd uit verschillende grondstoffen waaronder koolzaadolie en frituurvet. Met name het verwerken van frituurvet levert een bijzonder goede bijdrage aan het milieu omdat een afvalproduct wordt verwerkt tot een hoogwaardig inzetbare brandstof welke de CO2 uitstoot met 80% reduceert. Sunoil produceert de biodiesel in haar nieuwe moderne fabriek in Emmen.

Emmtec Services bv, 100% dochter van Nuon, beheert met ruim 400 medewerkers het grootste Industriepark in Noord Nederland. Emmtec verzorgt alle energie, logistiek, utilities, laboratoriumdiensten, alsmede het parkmanagement voor haar klanten.

Nieuwsarchief