EDI organiseert conferentie over Energietransitie en Leiderschap

12 okt 2010

International energy business school ‘Energy Delta Institute’ (EDI),  uit Groningen organiseert een conferentie over Energietransitie en leiderschap. Het programma vindt plaats op 12 oktober 2010 in Amersfoort. Tijdens de conferentie bespreken prominente international experts de uitdagingen die men  in de wereld van energietransitie tegenkomt en hoe deze te managen.

De energietransitie is een wereld vol van constante en soms uitdagende veranderingen. De sector komt serieuze uitdagingen tegen: naast de veroudering op de werkvloer is er ook steeds meer politieke en economisch druk door de liberalisatie van de markt. Het managen van dit veranderingsproces en het sturen van de sector door de markttransitie vereist sterk leiderschap.”Dat is precies waarom we deze conferentie organiseren,”aldus managing director Denisa Kasova. “We willen de mening van experts horen”.
 
Mevrouw Kasova vervolgt: “We hebben een kernvraag geformuleerd voor de conferentie: ‘Wat betekenen ontwikkelingen en onzekerheden rondom energietransitie voor uw energiebedrijf, uzelf en hoe kunt u dit nog managen?’ Ik denk dat deze vraag heel relevant is voor de managers in onze industrie, een vraag die dagelijks terugkomt.”
 
Tijdens de conferentie zal deze vraag ter discussie worden gesteld door high-level sprekers met verschillende achtergronden – zowel academisch en politiek als uit de industrie  – die allemaal direct invloed hebben op het managen van de energietransitie. Sprekers zijn onder andere Hermann Scheer, president of Eurosolar and voorzitter van de World Council for Renewable Energie, , Gertjan Lankhorst, CEO GasTerra en Peter de Wit, CEO Shell Nederland.

Bron: Energy Delta Institute

Nieuwsarchief