EDI organiseert Conferentie ‘Energy Transition & Reality’

24 okt 2011

Op 1 november 2011 nodigt Energy Delta Institute (EDI) CEO’s en top managers uit de Internationale energiesector uit voor haar jaarlijkse conferentie  ‘Energy Transition & Reality’, in de Schiecentrale te Rotterdam. Tijdens de conferentie zullen experts op het gebied van energietransitie discussiëren over de uitdagingen die we tegen komen in de transitie naar een meer duurzame economie. Het thema van de conferentie is ‘Energy Transition & Reality, long term goals in a short term world.’

Al enige jaren zien we politici doelen stellen voor een transitie van de energie industrie naar duurzaamheid. Tegelijkertijd zien we dat diverse ontwikkelingen niet matchen met de gestelde doelen. Zo is de gehoopte overstap naar kernenergie bijvoorbeeld vertraagd door recente gebeurtenissen in Japan; de politieke plannen voor CCS implementatie zijn gestrand door lokale oppositie. Kortom, we worden ingehaald door de realiteit.  Energiebedrijven worden geconfronteerd met deze en vele andere onzekerheden rondom de transitie naar een meer duurzame economie. Tijdens de jaarlijkse conferentie van EDI wordt besproken waarom het zo moeilijk is om de weg naar een groenere toekomst in te slaan. Welke dilemma’s komen we tegen? Welke scenario’s zijn er mogelijk? Denisa Kasova, managing director van EDI geeft aan:  "Op hun weg naar een meer duurzame energievoorziening worden energiebedrijven geconfronteerd met diverse uitdagingen. Uitwisseling van kennis en netwerken is de hoofddoelstelling van onze Energy Business School. Met de conferentie ‘Energy Transition & Reality”  beogen wij  een platform te bieden, waar de dialoog tussen verschillende actoren in het energieveld verder kan worden bevorderd.”

Alle sprekers en discussiepartners die deelnemen aan de conferentie hebben een jarenlange staat van dienst in de wetenschap, politiek of het bedrijfsleven. Sprekers zijn onder anderen trendwatcher Adjiedj Bakas, Wim Thomas, Chief Energy Advisor Shell International en Gertjan Lankhorst, CEO van GasTerra. De conferentie wordt voorgezeten door schrijver, columnist en spreker Charles Groenhuijsen.  De conferentie wordt bezocht door CEO’s en top managers van o.a. N.V. Nederlandse Gasunie, GasTerra, Shell, Dong Energy, EBN, TAQA, South Stream, Gate Terminal, Essent, Eneco, VEMW en Siemens Nederland.

EDI is een internationaal gerenommeerde Energy Business School, met een primaire focus op aardgas. EDI's belangrijkste doelstelling is bij te dragen aan de professionele ontwikkeling van huidige en toekomstige energiemanagers. EDI coördineert onderzoek en organiseert opleidingsprogramma’s met een focus op de economische, management, juridische en geopolitieke aspecten van de energiebranche.

Bron: Energy Delta IntituteNieuwsarchief