Duurzame Energieprijs Eems-Dollard Regio 2012 voor Bruins Visscher Licht

27 apr 2012

Tijdens het eerste 'E-180° congres' van de Eems Dollard Regio (EDR) in Papenburg (Dld) heeft Bruins Visscher Licht de “Energieeffizienzpreis 2012” (Duurzame Energieprijs 2012) in ontvangst genomen. De lichttechnische groothandel uit Groningen kreeg hiermee de waardering voor het programma “Groen Licht” waarmee zij najaar 2009 startte.

Doel van dit traject is niet alleen zelf klimaatneutraal te produceren, maar vooral de klanten te adviseren over, te stimuleren en te voorzien van duurzame energiezuinige lichttoepassingen. Namens de organisatie overhandigde Dipl. Ing. Manfred Wendt tijdens de openingsavond van dit tweedaags energiecongres de trofee, het certificaat en een geldbedrag van 1000 euro voor de Nederlandse winnaar aan directeur Coen Brouwer.   In het jaar 2010 was Bruins Visscher Licht voor het eerst klimaatneutraal. De CO2-uitstoot die niet voorkomen kan worden compenseert het bedrijf met zogeheten ‘Gold Standard Credits’. Gelijktijdig werkt Bruins Visscher Licht intern aan het steeds verder verkleinen van die eigen uitstoot. Zo is onder meer het elektriciteitsverbruik in twee jaar van bijna 90.000 KWh naar iets meer dan 58.000 KWh gedaald. Ambitie is om rond het jaar 2015 nagenoeg volledig zelfvoorzienend te zijn bij de opwekking van elektriciteit.  

De lichttechnische groothandel voerde vele maatregelen door om tot het bekroonde resultaat te geraken, zoals aanwezigheidsdetectie en bewegingsmelders in de toiletten en in de keuken, daglichtafhankelijk (dimbaar) systeem in het magazijn (bespaart 40% op elektriciteit), innovatieve krimpfolie voor verpakken van pallets (bijna 30% minder plastic), investeren in thuiswerkplekken waardoor woon-werkverkeer afneemt, hergebruik van meer dan 90% van al het binnenkomend verpakkingsmateriaal, gescheiden afvalstromen voor papier, karton, metalen en defecte armaturen & lichtbronnen alsmede het bevorderen van elektronisch dataverkeer (facturen, in/verkoopdocumenten) met relaties.   Directeur Coen Brouwer toonde zich bijzonder trots en was erg blij met de waardering die uit de Duurzame Energieprijs EDR 2012 blijkt: “Het team van medewerkers heeft zich volledig achter het GroenLicht-programma geschaard en daardoor boeken we dit prachtige succes in gezamenlijkheid."

Nieuwsarchief