Duurzaamheidscentrum Groningen opent zijn deuren

22 feb 2010

Het nieuwe Duurzaamheidscentrum in Groningen is open. Het centrum in de openbare bibliotheek wil het kloppende groene hart van Stad en Ommeland worden voor iedereen die duurzamer wil wonen, werken en leven. Donderdag 18 februari verrichtte wethouder Jannie Visscher van de gemeente Groningen de officiële opening.

In het Duurzaamheidscentrum kunnen burgers en bedrijven hun weg vinden bij het maken van duurzame keuzes. Het centrum biedt van alles over consumeren, ondernemen, verbouwen en wonen, mobiliteit en ecologie. Van informatie, lezingen en debatten tot films, workshops en tentoonstellingen. Maar ook buiten het Duurzaamheidscentrum worden activiteiten georganiseerd die duurzaamheid onder de aandacht brengen.

Het Loket Energie(k) Advies van het Informatiepunt Duurzaam Bouwen dat gehuisvest is iin het Duurzaamheidscentrum geeft advies over het duurzaam en energiezuinig bouwen en wonen. Het Duurzaamheidscentrum is te vinden in de Openbare Bibliotheek in de Oude Boteringestraat en is geopend van dinsdag, woensdag en donderdag van 12.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Nieuwsarchief