Duurzaamheidscan MKB gemeente Groningen

22 jan 2010

Vanaf 1 januari kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf bij de gemeente subsidie aanvragen voor een duurzaamheidsscan. Ze kunnen dan scans laten uitvoeren op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid en duurzame innovatie. Hiermee wil de gemeente Groningen mensen uitnodigen en stimuleren om bij te dragen aan een groene en energiezuinige stad.

 

Bij bedrijven is veel winst te boeken op het gebied van energiebesparing en het efficiënter omgaan met energie. De verwarming in de winter en de koeling in de zomer van de winkel bij de ingang, kosten veel energie. Een scan is een belangrijk hulpmiddel om te bekijken welke energiemaatregelen gunstig zijn.

De subsidie voor een energiescan kan aangevraagd worden door een MKB-bedrijf en voor een bedrijfsverzamelgebouw door de eigenaar of exploitant. De energiescan moet door een erkend bedrijf uitgevoerd worden en de aanvraag moet voor de uitvoering van de scan ingediend zijn. De subsidie is maximaal 3.000 euro per MKB-bedrijf en is 75 procent van de kosten voor de uitvoering en rapportage van een energiescan, verminderd met de omzetbelasting (BTW).

Bron: Energiechannel

Nieuwsarchief