Directeur NOM pleit voor Duurzaamheidsfonds

15 jan 2010

Siem Jansen, directeur van de NOM, investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, heeft gisteren tijdens een minisymposium in Swichum, Fryslan gepleit om een gedeelte van de provinciale middelen, verkregen uit de verkoop van energiemaatschappijen, in te zetten voor een Duurzaamheidfonds.

 

 

Nu worden deze middelen nog op de bank gezet maar volgens Jansen kan via een Duurzaamheidsfonds een hoger rendement worden behaald en dienen de middelen op deze wijze tevens een maatschappelijk doel. ‘De provincies zouden de middelen hieruit kunnen gebruiken om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en hiermee kunnen ook nieuwe innovaties en bijbehorende investeringen worden aangetrokken.’


Geen verkeerde redenering, aangezien de huidige, reeds bestaande Groenfondsen in Nederland tot nu toe behoorlijk winstgevend zijn gebleken.

 

Het minisymposium in het kerkje van Swichum was georganiseerd ter ere van het afscheid van Bouwe de Boer bij de provincie Fryslan. Bouwe de Boer gaat weer volledig voor de gemeente Leeuwarden werken.

Nieuwsarchief