Debat: Energie is verkiesbaar

17 aug 2012

De woordvoerders Energie van de Tweede Kamerfracties van CDA, VVD, ChristenUnie, GroenLinks en SP gaan op 27 augustus in ForumImages in Groningen met elkaar in debat over het thema Energie.

Er staat heel wat op het spel voor Nederland. Fossiele brandstoffen zijn eindig, de CO2-problematiek, de toekomst van windenergie, de ontwikkeling van kennis, internationale samenwerking. En natuurlijk prominent de rol van de Energy Valley regio daarin. Energie is de toekomst. Maar hoe toekomstbestendig is onze energievoorziening? Zijn vraag en aanbod over een aantal jaren nog in balans? En hebben we genoeg kennis om dat voor elkaar te krijgen? Dit debat wordt breed gedragen. De organisatie is in handen van het Dagblad van het Noorden, Energy Academy Europe, Young Energy Valley – de vereniging van jonge professionals in de energiebranche – en stichting Energy Valley.

Energiewoordvoerders

Marieke van der Werf (CDA), René Leegte (VVD), Eppo Bruins (ChristenUnie), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Paulus Jansen (SP) verdedigen hun standpunten onder leiding van John Geijp, verslaggever energie van het Dagblad van het Noorden, en Lori van der Schoor, van studentendebatsociëteit Kalliope uit Groningen. PvdA en D66 hebben erg veel interesse en laten nog weten wie zij afvaardigen.

Gratis Toegang

Het debat vindt plaats op 27 augustus in ForumImages om 16.00 uur. Inloop is vanaf 15.30 uur. Wilt u aanwezig zijn? Dat kan! U kunt zich aanmelden via www.energyvalley.nl/debat. Aanmelden kan tot vrijdag 24/8 15.00 uur. Vol is vol!

Nieuwsarchief