De Huismeesters gaat duurzaam rijden

13 apr 2011

Woningcorporatie De Huismeesters gaat het hele wagenpark vervangen voor nieuwe aardgasbussen. In de afgelopen tijd voerde de corporatie al een succesvolle pilot uit met één onderhoudsbus op aardgas. 

De Huismeesters heeft elf FIAT Ducato Natural Power bussen aangeschaft. Aardgas, ook wel CNG (Compressed Natural Gas), is op dit moment de schoonste fossiele brandstof voor auto’s. Aardgas heeft een volwaardige duurzame variant: groengas. Groengas is duurzaam, schoon en voordelig en heeft dezelfde samenstelling als aardgas. Deze brandstof levert een bijdrage aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. De nieuwe bussen, die in alle buurten van De Huismeesters rondrijden, zijn te herkennen aan de aardgas sticker op de zijkant van de bussen.

De Huismeesters bouwt duurzaam en brengt energiebesparende maatregelen aan in haar woningen. Naast het duurzaam maken van haar woningen, wordt ook in de eigen organisatie naar duurzame oplossingen gekeken. Volgens De Huismeesters kunnen ze opdeze wijze in zowel woningen als de stad zelf een bijdrage leveren aan aantrekkelijke, leefbare en duurzame buurten en wijken.

Bron: De Huismeesters

Nieuwsarchief