Congres kleurt Noord-Nederland groen op 23 februari

18 jan 2012

Op donderdag 23 februari kleurt Noord-Nederland groen. Die dag vindt in het WTC in Leeuwarden het congres ‘Groen 2012’ plaats, een initiatief van en voor ondernemers die business willen halen uit duurzaam ondernemen. Bert de Vries, plaatsvervangend directeur-generaal Energie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), spreekt op het congres over het topsectorenbeleid, Green Deals en wat dit betekent voor het bedrijfsleven. Andere sprekers zijn onder meer ondernemer Ruud Koornstra en commissaris van de Koningin John Jorritsma. Het congres wordt georganiseerd door Club 2025, stichting Energy Valley en Agentschap NL.

Doel van het congres is om ondernemers die zich bezighouden met duurzaamheid te matchen aan potentiĆ«le businesspartners en hen wegwijs te maken in overheidsregelingen. Ondernemers doen op Groen 2012 inspiratie op aan de hand van best practices en krijgen informatie over het topsectorenbeleid en Green Deals. Vragen van ondernemers zelf staan centraal, zoals: hoe kan ik winst maken op mijn restproducten? Of: hoe vermarkt ik mijn duurzame product? Het congres kent drie thema’s: 1) groen gas, 2) energie in de gebouwde omgeving en smart grids, en 3) duurzaam ondernemen met energie. Daarnaast worden ondernemers voorgelicht over nieuwe ondersteuningsregelingen bij innovaties zoals de RDA+ en de SDE+. Ondernemers kunnen hierover praten met experts van Agentschap NL en Energy Valley.

Congres onderdeel van beurs Event Groen
Het congres Groen 2012 maakt deel uit van de beurs Event Groen, die duurt van donderdag 23 tot en met zondag 26 februari. Ondernemers die met hun duurzame product of dienst ook de consumentenmarkt willen bedienen, kunnen een stand huren op Event Groen. Op de beursvloer, die is ingedeeld in negen themapleinen, kunnen bezoekers ervaren wat een duurzaam product of groene gedachte met je doet. De thema’s zijn: wonen, energie, mobiliteit, lifestyle, recreatie, food, water, recycling en innovatie.

Aanmelden
Bouwt u ook aan groene business? Meld u dan aan voor het congres Groen 2012 via www.groen2012.nl/aanmelden. Deelname aan Groen 2012 kost 145 euro. Het congres is op donderdag 23 februari van 9.00 tot 18.00 uur, de beurs gaat open om 14.00 uur. Het WTC is te vinden aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden.

Nieuwsarchief