Benoemingen en uitbreiding Raad van Commissarissen KEMA

09 jun 2010

Energiekennisbedrijf KEMA heeft drie nieuwe leden in zijn Raad van Commissarissen benoemd. Michiel Boersma is toegetreden als voorzitter en Peter Terium en Pieter Trienekens als lid. De benoemingen zijn ingegaan in de in mei gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders en worden ondersteund door de ondernemingsraad. Met het aflopen van de zittingstermijn is Kees Wiechers teruggetreden als voorzitter en Rinse de Jong als lid. Met de drie nieuwe benoemingen is de Raad van Commissarissen uitgebreid met één persoon. Dit is in lijn met de groei en uitbreiding van KEMA zoals op het gebied van gas.


De drie nieuwe leden brengen ruime managementervaring en ervaring in de energiewereld met zich mee. Michiel Boersma (1947) was meer dan twintig jaar werkzaam bij Shell in diverse leidinggevende functies in binnen- en buitenland voordat hij in januari 2003 toetrad tot de Raad van Bestuur van Essent. Van 1 juli 2003 tot 1 oktober 2009 vervulde hij de rol van bestuursvoorzitter. Naast het commissariaat bij KEMA is Boersma momenteel onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van ProRail, non-executive member van de Board van Neste Oil Corporation (Finland) en Chairman of the Board van Prometheus Energy Corporation in Redmond (Verenigde Staten).

Peter Terium (1963) is sinds oktober 2009 bestuursvoorzitter van Essent en bekleedde daarvoor diverse functies bij onder meer RWE, Schmalbach-Lubeca en KPMG. Pieter Trienekens (1950) kwam in 1986 in dienst van Gasunie en is sinds juli 2005 lid van de Raad van Bestuur. Hij is er verantwoordelijk voor joint ventures en business development. Trienekens begon zijn loopbaan bij het ministerie van Economische Zaken waar hij verantwoordelijk was voor het energiebeleid.

Met deze drie benoemingen bestaat de Raad van Commissarissen nu uit zeven personen. Thomas Cohn (voormalig voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland), Jeroen de Haas (voorzitter Raad van Bestuur Eneco Holding), Peter Molengraaf (voorzitter Raad van Bestuur Alliander) en Ullrich Wältken (voormalig Senior Vice-president Boston Consulting Group Duitsland) zijn de zittende leden.

Bron: KEMA

Nieuwsarchief