Alkmaar sluit zich aan bij Energy Valley

27 okt 2011

Het college van B en W van Alkmaar sluit zich aan bij de stichting Energy Valley. Volgens het gemeentebestuur worden hierdoor de kansen op het gebied van biomassavergassing en de aanleg van een groengasrotonde groter. Om de ambities op het gebied van duurzame energie kracht bij te zetten, heeft het college plannen voor de vestiging van een ‘demoplant’ voor biomassavergassing en een kennis- en expertisecentrum. Energy Valley kan volgens het college ondersteuning bieden bij het uitwerken en realiseren van deze projecten en zorgt daarnaast voor de nodige ruimtelijk-juridische expertise. 

Eerder deze maand ondertekende Alkmaar al een green deal samen met de stichting Energy Valley en andere partijen. Doel van deze Green Deal is het wegnemen van belemmeringen en het versterken van de positie van Noord-Nederland als energyport.

Wethouder Jan Nagengast over de aansluiting van Alkmaar bij Energy Valley: ‘Energy Valley kan door het faciliteren van biomassavergassing in de regio Alkmaar ook een bijdrage leveren aan de doelstellingen van het nieuwe Alkmaarse Energieprogramma. Bijvoorbeeld het versterken van de duurzame mobiliteit. Zo zorgt het aansluiten bij deze stichting voor veel voordelen en zet het Alkmaar op de kaart op energiegebied’.

Bron: Gemeente Alkmaar

Nieuwsarchief