AOC Terra wint tweede prijs bij landelijke wedstrijd duurzaamheid

29 apr 2013

Het MBO van AOC Terra heeft de tweede prijs gewonnen voor het beste innovatieve en ondernemende onderwijsproject op het gebied van duurzaamheid. Deze prijs werd op 24 april uitgereikt tijdens de conferentie Voorop in de Vergroening.

Een vakjury beoordeelde 35 ingezonden projecten. Met het project 'Duurzame samenwerking in groen SLIM Westerkwartier & regioleren' kiezen de mbo-vestigingen van AOC Terra Groningen en Meppel voor een integrale aanpak die volgens de jury hoog scoort op ondernemerschap, duurzaamheid en samenwerking.

"Vooral de samenwerking met veel verschillende partners in de regio, zoals ondernemers, gemeenten, SBB, IVN, waterschappen, provincie en Landschapsbeheer scoorde hoog, vertelt Frederike Praasterink, voorzitter van de jury en lector duurzame wereldvoedselvoorziening. "De tweede prijs is daarom meer dan verdiend."

AOC Terra wil in de regio en samen met de regio duurzaam bouwen aan een groene kennisinfrastructuur. Het gaat daarbij om vraagstukken op het gebied van landschapsbeheer, energievraagstukken, voedsel en water. Voor alle partijen heeft dit toegevoegde waarde: leerlingen leren om te werken in een authentieke leeromgeving en de overheden/ondernemers worden verrast door de frisse blik van leerlingen.

Nieuwsarchief