9 oktober - netwerkbijeenkomst Groen werkt!

26 sep 2014

Op 10 oktober 2014 is alweer de zesde Dag van deDuurzaamheid. Op de avond voor deze duurzame dag organiseren gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân de netwerkbijeenkomst Groen werkt! Watertechnologie, agri-food en duurzame energie staan centraal. Het gaat over de kansen voor internationalisering, innovatie en werkgelegenheid.

Programma

Er zijn drie blokken: watertechnologie, agrifood en duurzame energie.

1. Opening

Wethouder Isabelle Diks geeft haar visie op de gouden driehoek. Zij neemt u mee in de kansrijke speerpunten watertechnologie, duurzame energie en agri-food.

2. Watertechnologie

Er ligt een stevige basis voor een volwaardig cluster op het gebied van watertechnologie. Hein Molenkamp van de Water Alliance legt uit waarom we in 2020 één van de drie wereldwijde centra voor watertechnologie zijn. Daarnaast vertelt Hans Wouters alles over BlueLeg Monitor. Dit is een nieuwe techniek om de kwaliteit van het oppervlaktewater te monitoren.

3. Duurzame energie

Thomas Kokshoorn van het Wijkbedrijf Bilgaard neemt ons meein de vernieuwende aanpak in deze Leeuwarder wijk. In opdracht van WoonFriesland gaat het wijkbedrijf 300 woningen grondig renoveren. Daarna praat Michel Hendriks u bij over Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE). Dit investeringsfonds voor duurzame projecten in Fryslân heeft 90 miljoen euro beschikbaar.

4. Agri-food

Timo ter Voort presenteert het concept Urban Farming. Hoe realistisch is het om voedsel in een stedelijke omgeving te verbouwen?

5. Afsluiting

Gedeputeerde Hans Konst kijkt vooruit. Welke ontwikkelingen kunnen we de komende jaren verwachten? En wat is de rol van de overheid?

Locatie en tijden

De locatie is Grand Hotel Post-Plaza in Leeuwarden. De netwerkbijeenkomst start om 20.00 uur en eindigt om uiterlijk 21.45 uur. U bent vanaf 19.45 uur welkom. De bijeenkomst is inclusief een borrel met biologische en vegetarische hapjes.

Aanmelden

U kunt zich voor de netwerkbijeenkomst aanmelden op www.leeuwarden.nl/groenwerkt.

Graag uiterlijk maandag 6 oktober 2014.

Meer informatie

Heeft u vragen over de netwerkbijeenkomst Groen werkt!?

Neemt u dan contact op met Fokke Postma. Zijn telefoonnummer is 058-2925796.

U kunt ook een e-mail sturen naar fpostma@leeuwarden.nl.

Nieuwsarchief