650.000 euro subsidie voor projecten rond Duurzaamheid

24 mrt 2010

Het Rijk en de provincies Friesland, Groningen en Drenthe geven ruim 650.000 euro subsidie aan vier duurzame projecten in het Noorden. Deze projecten leveren een bijdrage aan een duurzame samenleving in het Noorden. De bijdrage komt uit het gezamenlijke programma ‘Leren voor Duurzame Ontwikkeling’.

Het gaat om een cradle-to-cradle project, Het Faire Noorden, Samen-scholen!? En het Duurzaamheidsconvenant middelbare scholen en lokale partners. Deze projecten brengen duurzaamheid in de praktijk door met elkaar te werken en van elkaar te leren. Ze leveren concrete resultaten op en hebben een groot bereik. De projecten starten allemaal in 2010 en duren ongeveer 2 jaar.

Het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling 2004-2007 is gezamenlijk door de drie noordelijke provincies uitgevoerd. Verschillende projecten die een bijdrage leverden aan de duurzame ontwikkeling van het Noorden hebben hieruit een subsidie gekregen. In het nieuwe programma met de titel “Van agenderen naar doen” (2008-2011) wordt voortgebouwd op deze ontstane samenwerking. Samen duurzaam aan de slag, is nu het motto!

De belangrijke thema's voor het tweede programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling 2008-2011 zijn vastgelegd in het Noordelijk Ambitiestatement. Het noorden wil zich ontwikkelen als energieregio door middel van het uitvoeren van diverse duurzame projecten. Samen met projectuitvoerders worden projecten ontwikkeld die op een duurzame manier bijdragen aan energiebesparing, duurzame energie & klimaatverandering, leefomgeving & leefbaarheid, water en duurzaam produceren & consumeren.

Bron: Groninger Internet Courant

Nieuwsarchief