1e Energie stage en carri

07 okt 2009

Op 18 november 2009 is in Martiniplaza te Groningen de 1e Energie Internship and Career Plaza (2EICP). Dit evenement is een ontmoetingsplaats voor bedrijven, studenten en kennisinstituten en maakt deel uit van de jaarlijkse Energy Delta Convention. Bijzonder aan het evenement is de internationale opzet gekoppeld aan het thema energie: EICP biedt studenten de gelegenheid om kennis te maken met de energiewereld.

EICP is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, stichting Energy Valley en de Hanzehogeschool Groningen. De organisatie is in handen van een comité van buitenlandse studenten en RUG-stagecoördinatoren. De Energy Delta Convention is een internationale conferentie met haar wortels in het Noorden en wordt georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen, de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (2NOM) en stichting Energy Valley. Energie is één van de belangrijkste pijlers in Noord-Nederland. Dit geeft (2internationale) studenten kansen op stage en carrièrmogelijkheden in noordelijke en internationale energiesector. De dag wordt afgesloten met een lezing van Gerhard Schröder, voorzitter Nord Stream consortium, voormalig bondskanselier Duitsland.
 

Transparant bedrijvenprofiel
Studenten hebben behoefte aan goede informatie over carrièremogelijkheden in de energiesector. Het is lang niet altijd duidelijk dat ook voor studenten letteren, rechten of psychologie interessante loopbaanmogelijkheden in de energiesector liggen. Hierdoor ligt de energiesector niet direct in het loopbaanveld van studenten. Het evenement wil daarom bekendheid met de energiesector stimuleren. 


Aansluiten op talenten

Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeren circa 2300 buitenlandse studenten en aan de Hanzehogeschool Groningen ruim 1400. Zij hebben behoefte aan goede informatie over de arbeidsmarkt. Daarnaast brengt het evenement studenten in contact met internationale bedrijven. Ongeveer 50% van de studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en 100%  van de  studenten van de Hanzehogeschool Groningen lopen tijdens de opleiding één of meer stages. Wie een stage over de grens wil doen, is vaak veel tijd kwijt met het vinden van een passend bedrijf. Door studenten in een informele sfeer met internationale bedrijven in contact te brengen, kunnen ze er sneller achter komen welk soort organisatie bij hun talenten aansluit. 

Het programma loopt van van 8.30 tot 18.15 uur. Bedrijven en studenten kunnen zich inschrijven via www.rug.nl/energycareerplaza2009
Nieuwsarchief