'Groningse' NRG Battle op World Energy Forum in Peking

12 jun 2013

Het Groningse bedrijf The Talent Agency World (TTA World) gaat de wereldeditie van de NRG Battle organiseren tijdens het World Energy Forum in Peking. Van 18 tot en met 22 november komen regeringsleiders, topmannen van energieconcerns en ministers van 68 landen daar bijeen om te discussiƫren over de energievoorziening in de toekomst. De Verenigde Naties nodigden TTA uit om de battle daar te organiseren.

Het Groningse TTA organiseert NRG Battles, waarbij topstudenten samen met energiebedrijven aan de slag gaan om een technisch vraagstuk op te lossen. Sinds vorig jaar wordt de wedstrijd op een mondiaal podium gehouden. Toen was het Wereld Gas Congres in Kuala Lumpur het toneel.

Studenten, toptalenten, worden op uitnodiging van de bedrijven naar de Battle gehaald. Vorig jaar kregen 55 studenten de kans om hun talent in te zetten. Zeker 5000 hadden zich ingeschreven. TTA verwacht voor dit jaar 10.000 inschrijvingen en 100 deelnemers. Die beginnen een maand voor de Battle al met de voorbereidingen.

De Nederlandse versie van de NRG Battle heeft op 19 november in Martiniplaza de finale tijdens de Energy Convention.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief