‘Windenergie levert duizenden banen op’

24 jun 2010

Windenergie kan Nederland duizenden nieuwe banen opleveren, en daarmee uitgroeien tot een sterke economische activiteit voor ons land. Dat staat in een rapport geschreven door Noord-Hollandse deskundigen.


Volgens het rapport loopt Nederland achter op het buitenland, vooral wat betreft de ontwikkeling van offshore windparken. Een van de redenen daarvoor is het omvallen van bouwer Darwind, maar daar staat tegenover dat bij buitenlandse windparken wel veel met Nederlandse technologie en kennis wordt gewerkt, zo stelt het rapport. Een oplossing zou zijn dat het bedrijfsleven, kennisinstituten en onderwijsinstellingen hun krachten bundelen, en dan kan er wel degelijk een sterke windsector in ons land worden opgezet, zo licht directeur Marja Doedens van Maritime Campus Netherlands (MCN) in Den Helder toe.

Volgens MCN en duurzame energie-ontwikkelaar ATO in Petten zouden bedrijfsleven en onderwijsinstituten voor 140 miljoen euro moeten investeren. Momenteel wordt er al gewerkt aan een opleiding voor offshore windenergie in de Kop van Noord-Holland.

Bron: Noordhollands Dagblad

Nieuwsarchief