Workshop Smart Island Energy Systems - 28 november - Den Burg (Texel)

georganiseerd door New Energy Coalition
Workshop Smart Island Energy Systems - 28 november - Den Burg (Texel)
  • Haffelderweg 29
    Den Burg
  • StayOkey Texel, Den Burg

Op 28 november a.s. komt het Europese project SMILE (SMart IsLand Energy systems) naar Texel voor een interactieve workshop over het verduurzamen van eilanden. We beogen de kennis en ervaring die is opgedaan op de eilanden Madeira, Samsø en Orkney  in te zetten om concrete verduurzamingsstappen te ontwikkelen op Texel.

Het programma:

09:00 – Inloop en koffie

09:15 – Introductie

09:45 - Texel en de energietransitie

10:15 – Presentaties Madeira, Samsø en Orkney

11:00 – Koffie pauze

11:20 – Presentaties technologie ontwikkelaars SMILE

12:15 – Lunch

13:15 – Workshops: lokale energy, systeem integratie en samenwerken

15:00 – Koffie pauze

15:30 – Energie spel: Rondje Texel

17:00 – Afsluitende borrel

 

In de avond is er de mogelijkheid om in een informele setting verder kennis te maken met de projectleden van SMILE tijdens een netwerkdiner. Wij willen u van harte uitnodigen om bij dit event aanwezig te zijn. Het wordt georganiseerd door de partners in SMILE, in samenwerking met TexelEnergie, Texlabs en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Op de dag zelf zal de casus van Texel en haar energie gerelateerde uitdagingen centraal staan. Echter zijn de ervaringen uiteraard ook interessant en goed toepasbaar op andere regio’s. Deze kunnen zeer goed helpen bij het concreet maken van de Regionale Energie Strategie (RES).

De locatie:

StayOkey Texel

Haffelderweg 29, Den Burg

 

Aanmelden is mogelijk tot maandag 25 november

Meld u hier aan

 

Mocht u allergieën hebben waar wij rekening mee dienen te houden, laat het dan zo snel mogelijk per mail weten aan Philo Tamis p.tamis@newenergycoalition.org.

Over SMILE:

SMILE ontvangt ondersteuning van de Europese Commissie via het Horizon 2020-innovatieprogramma. Het doel is het door ontwikkelen van nieuwe technieken die kunnen helpen bij het energieneutraal maken van eilanden waaronder: batterijen, slim elektrisch laden, warmte-opslag en waterstof. Deze nieuwe technieken worden gedemonstreerd en doorontwikkeld op drie eilanden: Madeira in Portugal, Samsø in Denemarken en de Orkney-eilanden in Schotland. Daarnaast is uitgebreid gekeken naar mogelijkheden om inwoners, bedrijven en overheid gezamenlijk te betrekken bij het verduurzamen van het eiland.

 

Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan stel deze gerust.

 

We hopen jullie allemaal te begroeten op 28 November.