Vloeibaar aardgas als alternatief voor het zware wegvervoer

georganiseerd door LNG PILOTS, Port of Twente, Havenbedrijf Twente, EUREGIO
Vloeibaar aardgas als alternatief voor het zware wegvervoer
  • 12:00  - 17:00
  • Columbus 7
    7609 RM Businesspark Twente te Almelo
  • CombiTerminal Twente, Businesspark Twente te Almelo

Het goederenverkeer over weg en water zal ook in het grensgebied Nederland-Duitsland in de komende jaren toenemen. Tot nu toe is het transport grotendeels afhankelijk van fossiele brandstoffen. Dat is slecht voor het milieu en klimaat: fijnstof, zwavel en stikstofdioxide veroorzaken schade aan lucht, bodem en water. Ook veroorzaken deze stoffen gezondheidsproblemen, met name in de dichtbevolkte gebieden. De introductie van LNG (Liquefied Natural Gas) als alternatieve brandstof voor het zware vrachtverkeer en de binnenvaart, betekent geen fijnstof en zwavel-emissies meer, 80 tot 90% minder stikstofdioxide en een besparing van 10 tot 20% op de CO2-uitstoot. 

Om de marktintroductie van LNG (Liquefied Natural Gas) voor het zware wegvervoer te versnellen en te faciliteren, is in 2016 het Interreg A project LNG PILOTS gestart. In dit project werken 36 partners uit Nederland, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen samen aan de ontwikkeling van een LNG-infrastructuur en aan technisch innovatieve aspecten rondom LNG en Bio LNG. 

Op 14 december organiseren wij in samenwerking met Port of Twente, het Havenbedrijf Twente en de EUREGIO een bijeenkomst in Almelo, waarin wij graag met u in gesprek gaan over de kansen en het potentieel van LNG en BioLNG in de regio.

Het programma kunt u hier bekijken!

Deze bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een mailtje naar lngpilots@energyvalley.nl