Open dag nieuwe bio-energiecentrale Delfzijl

  • 11:00  - 16:00
  • Metaalpark 20
    Farmsum
  • Eneco Bio Golden Raand Delfzijl, Farmsum

U bent van harte welkom om de opening van Bio Golden Raand in Delfzijl bij te wonen. Eenmalig zetten zij de deuren open van deze bio-energiecentrale.

U krijgt de kans om te zien hoe bijvoorbeeld een oude houten stoel wordt omgezet in groene energie. Met deze centrale zet Eneco een belangrijke stap voorwaarts in het verder verduurzamen van energie in Nederland.

Komt allen op 1 februari

Zaterdag 1 februari bent u tussen 11 uur en 16 uur van harte welkom de centrale te bezoeken. Tijdens een rondleiding wordt het hele proces van houtsnipper tot duurzame energie uitgelegd. Ook is er een interactieve tentoonstelling. Een kunstenaar tovert ter plaatse oud hout om in kunst en kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten met resthout. De hele middag is gratis, inclusief een hapje, een drankje en voor kinderen een pannenkoeken- en poffertjesbuffet.

Het adres van Eneco Bio Golden Raand is:
Metaalpark 20, Farmsum. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De feiten
Bio Golden Raand in Delfzijl betekent voor Eneco een flinke stap voorwaarts. In de centrale wordt sloop en afvalhout omgezet in groene stroom en heeft een capaciteit van 49,9 MegaWatt. Dat is goed voor duurzame energie voor zo’n 120.000 huishoudens. Daar zijn elke dag maar liefst 50 vrachtwagenladingen voor nodig. Per jaar gaat het om zo’n 300.000 ton oud hout. De centrale biedt directe werkgelegenheid aan 30 medewerkers en past in de strategie van Eneco om de energievoorziening te verduurzamen. Het energiebedrijf produceert een steeds groter deel van de elektriciteit voor haar klanten met windturbines, zonne-installaties en biomassa.