NETWERKBIJEENKOMST NEW ENERGY BUSINESS COMMUNITY

georganiseerd door Energy Valley, Gemeente Groningen, Energy Transition Centre
NETWERKBIJEENKOMST NEW ENERGY BUSINESS COMMUNITY
  • 14:00  - 17:30
  • Zernikelaan 17
    9747 AA Groningen
  • Energy Transition Centre, Groningen

“Marktkansen verduurzaming van bedrijventerreinen”

Op 8 juni 2017 organiseren Energy Valley, de Gemeente Groningen en EnTranCe een netwerkbijeenkomst voor de New Energy Business Community (NEBC) in de Energy Barn bij energieproeftuin Energy Transition Centre te Groningen. Tijdens de bijeenkomst staat het thema verduurzaming van bedrijventerreinen centraal. Zo wordt u geïnformeerd over interessante ontwikkelingen, welke bottlenecks er bestaan op zowel technisch als juridisch vlak en worden er diverse pitches gegeven door innovatieve ondernemers met een goed idee of juist een vraag.

Tijdens de bijeenkomst is er ruimschoots de mogelijkheid om te netwerken. U ontmoet ondernemers die actief zijn binnen hetzelfde of een aangrenzend werkveld om samenwerkingsmogelijkheden te bespreken en inspiratie op te doen voor nieuwe business- en technologieontwikkeling.

Waar en wanneer?
Energy Transition Centre
Zernikelaan 17
9747 AA Groningen

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor Noord-Nederlandse ondernemers die direct of indirect actief zijn in de energiesector, die nieuwe producten en diensten ontwikkelen en op de markt willen brengen of willen gebruiken. Ondernemers die zich bezighouden met technologische ontwikkeling rond het thema smart grids en decentrale energie (opwekking, balancering, opslag, vraagsturing) zijn in het bijzonder uitgenodigd!

Waarom?

Het energielandschap zal de komende jaren drastisch gaan veranderen waarbij nieuwe businessmodellen en technologieën een belangrijke rol gaan spelen. Op decentraal niveau liggen vele uitdagingen die een brede doch gedetailleerde aanpak op technologisch en economisch vlak vereisen. Tegelijkertijd bieden deze uitdagingen ook kansen voor Noord Nederlandse ondernemers die een hoog innovatievermogen hebben maar deze niet altijd weten te vermarkten.

Programma

14:30  Inloop & koffie
15:00  Introductie - Welkomstwoord middels een videoboodschap door Joost van Keulen, wethouder Economische Zaken van de Gemeente Groningen.
15.10  Smart Grid Bedrijventerrein Zuid Oost Groningen en Zo Bright Community (Erik Mattien, projectleider community-flex bedrijventerrein Zuid Oost)
15.30  Juridische aspecten nieuwe energiesystemen: kansen en bottlenecks op bedrijventerreinen (Bert de Jonge, Lector Energie en Recht Hanze Hogeschool)
15.50  Pauze
16.05  Ondersteuningsmogelijkheden voor ondernemers bij Energy Valley (Jannes Kalfsbeek, Energy Valley)
16.15  Pitch sessies: Ondernemers aan het woord (Moderator: Jeroen Jansen)
17.30  Borrel

 


 

 

Aanmeldformulier Netwerkbijeenkomst New Energy Business Community