Kijkmiddag bij windpark Delfzijl Noord

Kijkmiddag bij windpark Delfzijl Noord
  • 13:00  - 16:30
  • Delfzijl
  • Valgenweg (havennummer 3650), Delfzijl

Op woensdag 25 maart nodigt Eneco u uit om tussen 13.00 en 16.30 uur te komen kijken naar de voortgang van de bouw van windpark Delfzijl Noord. Naar verwachting zijn op dat moment op de Pier van Oterdum drie windmolens volledig opgebouwd en twee nog in aanbouw.

In en rond een speciale informatietent kunt u een impressie krijgen van de bouw van het windpark, de techniek van dichtbij aanschouwen en zijn deskundigen aanwezig om uitleg te geven. Windpark Delfzijl Noord komt te staan op de Schermdijk (14 windmolens) en de Pier van Oterdum (5 windmolens). De 19 windmolens zullen jaarlijks ruim 175 miljoen kWh leveren. Het windpark staat er voor een periode van ongeveer 20 jaar.

Windpark Delfzijl Noord zal de komende 10 jaren volledig aan het nieuwe datacenter van GOOGLE leveren. Eneco Groep geeft hiermee verder invulling aan haar asset-to-client strategie, waarbij duurzame energie rechtstreeks gekoppeld wordt aan een klant. Eind vorig jaar heeft Eneco een vergelijkbare samenwerking met de NS en andere spoorwegvervoerders bekendgemaakt.

Hard gewerkt
De afgelopen maanden is hard gewerkt om het bouwterrein op de Schermdijk en de Pier van Oterdum dusdanig klaar te maken dat de windmolen-onderdelen aangeleverd en de windmolens in elkaar gezet kunnen gaan worden. Zo zijn de kabels voor het elektriciteitstransport aangesloten, zijn er toegangswegen aangelegd en zijn de fundaties voor de molens gemaakt. De fundaties met daarin het stalen vlechtwerk, zijn inmiddels uitgehard en sterk genoeg om de windmolens te dragen.

Adres kijkmiddag
Valgenweg Delfzijl (havennummer 3650). De locatie is bereikbaar per fiets en auto. Voor mensen die met de auto komen, is het mogelijk om op het bouwterrein te parkeren. Parkeerregelaars zijn aanwezig om u de weg te wijzen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over windpark Delfzijl Noord kunt u vinden op projecten.eneco.nl/windpark-delfzijl-noord.