Kick-off Energy Challenges Groningen

Kick-off Energy Challenges Groningen

Het challengesjaar 2014-2015 zal feestelijk van start gaan tijdens de kick-off op 16 januari 2015 in Groningen! De Energizers van alle deelnemende scholen komen op de kick-off samen om kennis te maken met de Energy Challenges en elkaar. Er zal stil worden gestaan bij het doel van de Challenges en de opdrachten. Ook zal er voor de Energizers de mogelijkheid zijn om kennis te maken met energie en duurzaamheid in het duurzame dorp van SummerLabb.

Over Energy Challenges
De Energy Challenges is het project waarin scholieren de uitdaging aangaan om op school het energieverbruik te verminderen door het promoten van energiebewust gedrag en het invoeren van energiebesparende maatregelen.

Dit jaar doen er in de provincie Groningen dertien scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs mee. De teams gaan de campagne uitvoeren aan de hand van zeven opdrachten. Voor elke uitgevoerde opdracht wordt het team beloond met een ster. Op de website van Energy Challenges staat een overzicht van de deelnemende teams. Tijdens de campagne kun je zien hoe de teams het doen. Aan het einde van het project zullen de teams hun campagne presenteren en zal de beste, leukste, duurzaamste campagne winnen!

Naast de provincie Groningen doen ook Friesland, Drenthe, Noord Holland en Nijkerk mee aan dit project!

Voor meer informatie zie www.energychallenges.nl/groningen-2014-2015/.