Kick-off Energy Challenges Gelderland

Kick-off Energy Challenges Gelderland
  • 13:00  - 15:00
  • Nijkerk
  • Nijkerk

De eerste editie van de Energy Challenges Nijkerk start met een knallende Kick-off op 22 januari van 13- 15 uur. Dit is hét startschot voor de campagne van de Energy Challenges teams. Tijdens deze middag maken de teams op een spetterende wijze kennis energie, techniek en campagnevoeren. Er zijn workshops en power‐ups, zodat de teams meteen een vliegende start maken om met de campagne en besparing aan de slag te gaan. Ook zullen de teams zich voorstellen door middel van een kort filmpje van maximaal 30 seconden.

Wat zijn de Energy Challenges?
De Energy Challenges dagen scholieren uit slim met energie om te gaan! De teams ontwerpen campagnes met als doel het ontketenen van enthousiasme over energie, het vergroten van kennis over energie, en het realiseren van besparingen in de school. De Energy Challenges zet scholieren achter het stuur voor het bereiken van hun omgeving. Dit zal effect hebben op de school maar ook voorbij de school.

In Nederland geven scholen jaarlijks €700 miljoen euro uit aan energie. Een besparing van 15% levert al snel zo'n €100 miljoen euro of meer op! Op de meeste scholen is een besparing van tien á twintig procent binnen handbereik, zonder grote investeringen of renovaties. In tijden van bezuinigingen en de hand op de knip is besparen in het onderwijs cruciaal. Naast technische aanpassingen is vooral het gedrag van leerlingen en docenten de sleutel tot slimmer energieverbruik. De campagnes en de technische ondersteuning samen leiden tot bewustwording maar ook kostenbesparing op korte en lange termijn.

Voor meer informatie zie www.energychallenges.nl/gelderland-2014-2015/.